Kroniker stigma og afstandstagen.

Allergisk reaktion

I går, skulle jeg efter lang tids ventetid starte ny medicin – Rituximab (Rixathon). Jeg mødte til infusion og fik lagt venflon og fik en kombination af præ-medicin, som bestod af antihistamin, paracetamol og binyrebarkhormon. Derefter skal der gå 30 minutter før infusionen startes.

Efter 30 minutters venten, bliver jeg koblet op til maskineriet. De første 20 minutter får jeg medicinen på lav hastighed, hvorefter hastigheden øges. Da der er gået ca. 35 minutter, begynder jeg at hoste, få irritation i svælget samt en fornemmelse af at min hals hæver op og er ved at lukke sammen. Jeg ser det lidt an, inden jeg hiver fat i en sygeplejerske, som med det samme pauserer infusionen.

Hun kontakter min reumatolog, som ca. efter 30-40 minutter kommer ned, på afdelingen. Hun beslutter at jeg ikke skal have mere af medicinen.

Jeg får endnu en dosis antihistamin i min venflon og bliver slået helt ud af den. Derefter sidder jeg til observation i over 2 timer, før jeg får lov til at gå hjem. Jeg sov resten af dagen og går nu egentlig bare og venter på, at min reumatolog ringer og fortæller mig, hvilken ny medicin jeg nu skal prøve.

Hvis jeg kunne, ville jeg fravælge medicin. Jeg vælger at lade være, pga. chancen for yderligere ledskader. Dem har jeg allerede nogen af og jeg ønsker ikke flere.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kroniker stigma og afstandstagen.